Cezayir kökenli bir Fransız çiftçi, yazar ve düşünür olan Pierre Rabhi, organik tarımın öncülerinden ve “Her Yerde Vaha” kavramının mucididir. İnsana ve dünyaya daha saygılı bir toplumu savunmaktadır.
Pierre Rabhi'nin düşünceleriyle şekillenen "Ortak Geleceğimizin Etiği", insanlığı bilinç devrimine katılmaya çağırıyor. "Her Yerde Vaha" kavramının yaratıcısı ve organik tarımın öncülerinden biri olan Rabhi, bizi insanlığın en iyi yönlerini bir araya getirmeye ve büyük tehditlerden kaçınmaya davet ediyor.
Bu kitap, kategorilerin, milliyetçiliklerin ve ideolojik ayrışmaların ötesine geçerek, ortak geleceğimiz için gerçek bir yaşam etiği geliştirmemiz gerektiğini vurguluyor. Her bireyin, doğa, insanlar ve gelecek nesiller için etik değerler oluşturmada sahip olduğu sorumluluğu anlaması gerektiğine dikkat çekiyor.
Modern dünyanın üzerine tesis edildiği endüstriyel ve üretken model, “hep daha fazla” ideolojisini ve sınırlı bir gezegen üzerinde sınırsız kâr arayışını uygulamayı iddia ediyor. Kaynaklara erişim, yağma, rekabet ve bireyler arasındaki ekonomik savaş yoluyla gerçekleşiyor. Enerji yakımına ve rezervleri tükenen petrole bağlı bu model, genelleştirilebilir değil.
GSYİH ve GSMH’lerine göre sıralanan ulusların refah düzeylerinin münhasır ölçüsü olan para, ortak kader üzerinde tam bir yetkiye kavuştu. Bu yüzden parasal denkliği olmayan hiçbir şeyin herhangi değeri yok ve her birey, eğer bir geliri yoksa, toplumsal olarak yok ediliyor. Oysa para, tüm istekleri karşılayabiliyor olsa da, neşeyi yani var olmanın mutluluğunu sunmakta aciz kalıyor