Stephen Barber, Jean Genet’nin kendi eserleriyle hep iç içe geçmiş olağanüstü yaşamının özünü tam da o yaşama layık bir tarzla kavramaya girişiyor. Ele avuca sığmaz Genet’nin yaşamını bilhassa 1960’lı yıllarda birçok kesimden insan için ilham verici kılmış ve onun bugün önem taşımaya hâlâ devam eden parçalarına incelikle ışık tutuyor. Genet’nin seyahatleri, hapis yılları, duygusal ilişkileri, siyasi angajmanları ve eylemleri, romanları, tiyatro çalışmaları ve film projeleri Barber’ın anlatısında kesitler hâlinde gözler önüne seriliyor. İnsan hayatının en mühim meseleleri üzerine hayatı boyunca mütemadiyen kafa yormuş Genet’nin bu yaşamöyküsü tarih, edebiyat, tiyatro, sinema, görsel sanatlar gibi çeşitli alanlardan okurların ilgisini çekmeye aday. Siyaseti en kapsamlı şekilde yeniden tahayyül etme arzusundakiler için de, tahrik edici bir figüre dair etkileyici bir başvuru kaynağı.
“Genet’nin hayatının kritik dönemlerini yetkin biçimde inceleyen, temel sanatsal deneylerini derinlemesine kavrayan ve siyasal bağlılıklarını paylaşan bir çalışma… Bu kitabı okumaktan şahsen müthiş keyif aldım.”
- Edmund White
“Genet kimlik kimlik dolaşan bir gezgin; hayatını yabancı bir davayla –bu dava devrimci ve sürekli mücadele hâlinde olduğu sürece– birleştirmeyi amaçlayan bir turisttir.
- Edward Said, Geç Dönem Üslubu