Metafizik bir bütün olarak gerçekliğin esasen hangi bileşenlerden oluştuğunu soruşturmaktadır: gerçeklik, genel yapıları itibarıyla tekil şeylerden ve niteliklerinden mi oluşmaktadır yahut olgulardan veya olaylardan mı müteşekkildir? Külli nitelikleri varsaymaya ilişkin bir gerekçeye sahip miyiz veya nihayetinde sadece tekil şeyler mi mevcuttur? Ve maddi tekil şeylerin teşekkülünün nasıl açıklanması gerekir: Burada mevzubahis olan niteliklerin bir demeti midir yahut “cevherler” gibi şeyler var mıdır? Tüm temel şeyler basit (yalın) midir veya aralarında hakikaten kompleks ve mürekkep (bileşik) olan şeyler de mevcut mudur? İşte metafizik söz konusu olduğunda ilk olarak yanıtlanması gereken sorular bunlardır.
Aristoteles’ten bu yana bu sorulara çeşitli çözümler getirildi. Christof Rapp’ın kaleme aldığı Çağdaş Metafiziğe Giriş, bu çözümleri okuyucuyla buluşturmakta, metafizik sorun alanlarının mahiyetini ele almakta ve felsefi metafiziğin en önemli tartışmalarına ilişkin genel bir bakış sunmaktadır.
Christof Rapp, Ludwig-Maximilians Münih Üniversitesinde Antik Felsefe kürsüsünde felsefe profesörü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yazarın Presokratikler (2007) ve Antik Felsefe Sözlüğü (2002, Christoph Horn ile birlikte) başlıklı çalışmaları mevcut.