Bu kitap, bugün dünyayı algılama biçimimizin temellerini atan antik dönem felsefesine ilgili herkes için oldukça faydalı bir el kitabı niteliği taşıyor. Miriam Leonard eserinde aralarında Platon, Aristoteles, Herakleitos ve Cicero’nun da yer aldığı önemli antik dönem düşünürlerinin eserlerinden kesitler ele alarak satırlar arasında keşfe çıkıyor. Bu yolculukta günümüzde dahi üzerinde çokça tartışılan metafizik, mantık, etik, ontoloji, birlik-çokluk, aynı-öteki gibi kavramların nasıl sadece basit birer sözcük ve ifade olmaktan çıkıp derin mânâlar barındıran soyut kavramlar hâline geldiğini gösteriyor.
Antik Felsefeyi Nasıl Okumalıyız?, felsefeye giriş yapmak isteyenlerin yanısıra antik felsefi metinlerle daha yakından ilgilenmek isteyenler için de önemli bir kaynak. Bu eser sayesinde antik felsefe düşüncelerini daha iyi anlayacak, günümüzdeki tartışmalara katkı sağlayabilecek ve önemli felsefi kavramları keşfedeceksiniz.
Platoncu felsefe, Sokrates’e yakılan bir ağıttır. Fakat felsefenin mirasını Sokrates’in konuşmaları değil Platon’un yazıları güvence altına alır. Dördüncü yüzyılın başlarında Atina’da kurulan ve modern üniversitenin öncüsü olan Akademi’yi Sokrates değil Platon kuracaktır; ki bu okul felsefenin hem sözlü hem de yazılı olarak gelişmeye devam ettiği yerdir. Felsefeyi mümkün kılmak için, Sokrates’in ölmesi gerekecektir.